Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@02:48:22 GMT

وقتی یک «شخص» می‌تواند یک سازمان باشد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۲۹۹۴

وقتی یک «شخص» می‌تواند یک سازمان باشد

محمد خسروی‌راد نویسنده و برنده کتاب سال جمهوری اسلامی درباره اقدام احمد ابوالقاسمی مبنی بر برگزاری مسابقه قرآنی امید که به صورت مجازی برگزار شد یادداشتی در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد.

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس محمد خسروی راد نویسنده و برنده کتاب سال جمهوری اسلامی درباره اقدام احمد ابوالقاسمی مبنی بر برگزاری مسابقه قرآنی امید که به صورت مجازی برگزار شد یادداشتی در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد که در ادامه تقدیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی یک «شخص» می‌تواند یک «سازمان» باشد

گاهی، آدم‌ها به تنهایی می‌توانند یک سازمان، یک نهاد و یک لشگر باشند و صد البته این اتفاق تنها برای بعضی آدم‌ها می‌افتد؛ بعضی.

احمد ابوالقاسمی از جمله این افراد محدود است. یک قاری قرآن، یک هنرمند خلاق، یک شهروند مسئول و از همه مهم‌تر یک آدم با همت عالی. این روزها احمد ابوالقاسمی می‌توانست، بی‌توجه به شرایط حساس کنونی، سفارش و درخواست مسئولان را نادیده بگیرد و به سفر برود و احتمالاً نقشی در شیوع بیشتر ویروس منحوس کرونا داشته باشد یا این درخواست و سفارش را به گوش بگیرد و در خانه بنشیند و «زانوی چه کنم» به بقل بگیرد و احیاناً از روزگار کج‌رفتار گلایه کند و غرغر.

ابوالقاسمی اما به جای همه این کارها، علاوه بر آنکه توی خانه‌اش نشست، نقش مهمی هم در خانه نشستن سایرین ایفا کرد. نقش سازنده و کاری سترگ که علاوه بر اینکه موجبات «در خانه ماندن» خیلی‌ها را فراهم آورد، این «ماندن در خانه» را هم به «امری سازنده» تبدیل کرد.

کاری که احمد ابوالقاسمی در این روزها انجام داد، می‌توانست کار یک سازمان عریض و طویل فرهنگی باشد. سازمان و نهادی با بودجه کلان و سرمایه انسانی انبوه. اما همه این کارها را ابوالقاسمی یک تنه به انجام رساند. با همت شخصی و تدبیر و خلاقیت و صد البته با بهره‌گیری از فضای مجازی دست به انجام یک کار فرهنگی ارزنده زد.

ابوالقاسمی یک مسابقه تلاوت قرآن در سطح گسترده برگزار کرد که برکت اولینش در خانه ماندن خیلی‌ها بود و برکات بعدی‌اش هم تشویق و ترغیب قاریان تازه‌کار و از آن مهمتر کشف و شناسایی استعدادهای ناشناخته. این کار ارزنده با اعلان در اینستاگرام ابوالقاسمی آغاز شد. با همین اعلان و براساس اعتماد مخاطبان به او در داشتن سلامت و توانایی و تخصص انجام چنین کاری، سیل اعلام حضور و پس از آن ارسال ویدیوهای تلاوت به آدرس مجازی این قاری ممتاز بین‌المللی آغاز شد.

اهل فن بهتر از نگارنده این سطور می‌دانند، همین مرحله نخستین کار، در سازمان‌ها و نهادهای بخش دولتی می‌توانست چقدر هزینه ایجاد کند. از درگیر شدن روابط عمومی نهاد مربوطه بگیر تا هزینه کردن برای طراحی اعلان‌ها و فراخوان‌ها...
حالا نوبت به سخت‌کوشی و همت شخصی ابوالقاسمی بود که به تنهایی، یک‌یک این تلاوت‌های ارسالی را بازبینی کند و براساس آخرین استاندارد‌های داوری نمره بدهد و بعد هم اعلام نتایج و باقی قضایا.

هزینه‌های چنین بخشی هم اگر توسط یک نهاد و سازمان برگزار شود، چندان غیرقابل محاسبه و پوشیده نیست؛ بگذریم.
در مسابقه‌ای که ابوالقاسمی به تنهایی آن را برگزار کرد، ۱۳۰۰ نفر حضور داشتند و از این میان ۶۸۰ ویدیوی ارسالی بازبینی شد. خوب است بدانیم افراد شرکت کننده در این مسابقه از ۶ تا ۶۶ سال سن داشتند و از اقصی نقاط کشور خودمان تا افرادی از کشورهای دور و نزدیک از جمله استرالیا، آلمان، ترکیه و عراق در آن شرکت کردند. ۸۰ ساعت کاری مفید طول کشید تا ابوالقاسمی بتواند مراحل اجرایی و داوری این کار را به انجام برساند.

حالا اهل فن و دست‌اندر کاران می‌توانند هزینه‌های بعدی برگزاری چنین مسابقه‌ای را به صورت سنتی محاسبه کنند. روشن است است که در صورت انجام چنین برنامه‌ای توسط نهادها و سازمان‌ها، باید، کلی مدیر و مسئول و کارشناس و داور پای کار می‌آمدند و دوایر مختلفی از جمله روابط عمومی دبیرخانه و... مشغول ایجاد هزینه مادی و معنوی می‌شدند.

دور نیست زمانی که استعدادهای کشف شده در این مسابقه، از افتخارات قرآنی کشور و جهان باشند و خوب است یادشان باشد توسط یک نهاد و سازمان یا یک برنامه تلوزیونی با هزینه‌هایی میلیاری کشف نشده‌اند و تنها با همت عالی یک شخص، تشویق و کشف شده‌اند. حتی بدانند که حدود نیمی از جوایز آنها توسط شخص برگزار کننده و مابقی توسط افراد خیرخواه جامعه پرداخت شده. قطعا این استعدادهای تازه کشف شده درصورت تبدیل شدن به مفاخر کشوری و جهانی، هرکدام به نهاد و سازمان مهم فرهنگی و اثرگذار تبدیل خواهند شد. ان‌شاالله.

بعدالتحریر

همین جا اعلام کنم که بیش از یک سال است که در سی‌امین کتابم به زندگی و خاطرات احمد ابولقاسمی پرداخته‌ام و اکنون مراحل اخذ مجوز و چاپ را پشت سر می‌گذراند. در این کتاب که «ترکش دوست داشتنی» نام دارد، به گوشه‌ای از متفاوت بودن‌های زندگی ابوالقاسمی پرداخته‌ام که بعدها بیشتر درباره آن خواهم گفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن جمهوری اسلامی کتاب فضای مجازی احمد ابوالقاسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۲۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی لطفی، مدیر مسابقات کوئرا، با بیان اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال حامی برگزاری هشتمین دوره کدکاپ است، گفت: معاونت علمی در فعال کردن درگاه‌های اطلاع رسانی در خصوص این دور از مسابقات و شناخته‌شدن آن در سطحی ملی و تامین برخی هزینه‌های مسابقه پای کار آمده است و از آن جهت که هدف ترویج برنامه نویسی در سطح کشور را دنبال می‌کند، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم.

لطفی ادامه داد: در این مسابقه ضمن ترویج برنامه نویسی، بحث آموزش برنامه نویسی گنجانده شده است و افراد می‌توانند در هر سطحی که هستند، آموزش متناسب با خودشان را دریافت کنند.

وی در خصوص نحوه برگزاری مسابقات توضیح داد: مسابقات انتخابی در لیگ ملی برنامه نویسی کدکاپ ۸ به صورت استانی است، به همین دلیل، دانشجویان همه استان‌ها خود را مخاطب این مسابقه می‌بینند و شانس خود را در آن کمرنگ نمی‌ببینند.

مدیر مسابقات کوئرا، درباره نحوه برگزاری این مسابقات گفت: این لیگ در شش دوره مسابقات انتخابی آنلاین برگزار می‌شود که تاکنون چهار دوره آن برگزارشده است، دور اول این مسابقات از اوایل اسفند ماه کلید خورد و هر سه هفته یک مسابقه انجام می‌شود که ان‌شاءالله دور پنجم مسابقات انتخابی، ۲۸ اردیبهشت ماه برگزار خواهدشد.

لطفی به جایزه‌های دریافتی این مسابقه اشاره کرد و گفت: در این مسابقات انتخابی دانشجوی برتر هر استان، سهمیه رقابت فینال را به انضمام یک میلیون تومان جایزه نقدی دریافت خواهدکرد. همچنین، بعد از هر مسابقه، جلسه آنلاین حل سوالات مسابقه توسط طراحان سوالات، برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از هر استان، به سه نفر از شرکت‌کنندگانی که در این جلسه حضور یافته‌اند، دوره آموزشی رایگان اهدا می‌شود که شامل ۲۰ دوره آموزش آنلاین برنامه‌نویسی به‌صورت تعاملی در سطوح مقدماتی و پیشرفته است و افراد می‌توانند به انتخاب خودشان یکی از دوره‌ها را به عنوان هدیه دریافت کنند.

مدیر مسابقات کوئرا  اضافه کرد: گذراندن موفقیت‌آمیز این دوره‌ها بین یک تا سه ماه به صورت آنلاین طول می‌کشد، علاوه بر این به ۱۰ نفر از شرکت کنندگان مسابقه تی شرت یادبود اهدا می‌شود و هر کس که در این مسابقه  کد ارسال کرده باشد، شانس برخورداری از این جوایز را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه فینال به صورت حضوری با دعوت از نفرات برتر در سراسر کشور در تهران برگزار خواهد شد، بیان کرد: از نفر اول تا سی ام جایزه در فینال دریافت خواهند کرد. هم‌چنین در رتبه‌های بعد، به نفرات برتر هر استان جوایز اهدا می‌شود و مجموعا حدود ۲۰۰ میلیون تومان فقط در مرحله فینال به شرکت کنندگان جایزه اهدا خواهد شد.

لطفی در خصوص چرایی عنوان «کدکاپ ۸» توضیح داد: از سال ۹۵، مسابقات برنامه نویسی کشوری را با عنوان کدکاپ برگزار می‌کنیم که البته دوره‌های اول آن با همکاری دانشگاه صنعتی شریف بود و در ادامه این رویداد به صورت سالیانه برگزار شد و بزرگترین مسابقه برنامه نویسی کشور از نظر تعداد شرکت  کنندگان شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: امسال، هشتمین دوره برگزاری این مسابقات است که این دوره را با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و در قالب لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی برگزار می‌کنیم.

مدیر مسابقات کوئرا با بیان اینکه مخاطب کدکاپ را دانشجویان هستند، گفت: کدکاپ در سال‌های مختلف به شیوه‌های گوناگونی برگزار شده است. هر سال برخی شرکت‌ها با هدف جذب و استخدام حامی مسابقات می‌شدند، موضوعات مسابقات هم مطابق فناوری‌هایی بود که آنها نیاز داشتند، اما امسال از آن جهت که هدف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ترویج برنامه نویسی در سطح کشور بود، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم و هر شش دوره انتخابی به انضمام فینال، حاوی سوالات الگوریتمی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • راه گلزنی نوراللهی را بستند (ویدئو)
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • ۳ پل در محدوده دره نورالشهدا اراک ساخته می‌شود
  • حسن رود و آخرین توصیه‌های تارتار (عکس)
  • مرگ؛ ایستگاه پایانی دو قاتل | اتفاق شیرین برای یک محکوم به قصاص که تا یک قدمی چوبه دار قرار گرفت اما ...
  • مویس در تشریح علت افت وست هم: ما دیگر رایس، بهترین هافبک کشور را در اختیار نداریم
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • قتل زن میانسال در دعوای مادر و دختری | دختر جوان تا یک‌قدمی چوبه دار رفت
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد